Natuursteensoorten

Voor elke toepassing met hieraan gekoppeld een gewenste uitstraling een natuursteensoort met bewerkingen. Zonder al te diep in te gaan zijn in de geologie zijn de diverse natuursteensoorten grofweg in te delen in 3-4 groepen:


Belgisch Hardsteen:

De Hardsteen gebruikt door NMN is in hoofdzaak die vanaf Carrieres du Hainaut. Hardsteen, ook wel Pierre Blue of Arduin genoemd. Een kalksteen met een klassieke, rustige maar degelijke uitstraling. Al eeuwen toegepast in de Nederlandse architectuur. Van de typische bordessen met Amsterdams profiel tot een fraai keukenblad.

Gefrijnd

gefrijnd

Gebouchardeerd

Gebouchardeerd

Gevlamd

gevlamd

Geschuurd

geschuurd

Lichtblauw - gezoet

Lichtblauw

Donkerblauw - gezoet

Donkerblauw

Gepolijst

gepolijst


Belgisch Hardsteen is weg te zetten in de groep afzettingsgesteenten. Samen met de verschillende Franse Kalkstenen, Dolomiet (“NIBOSTONE ®”) maar natuurlijk ook Iers Hardsteen en Chinees Hardsteen. Ook een reeks aan Beige/Roomkleurige kalkstenen als Travertin, Nero Marquina, Laperto Perlato. Verschillend in hardheid.


Marmer

De Metamorf steensoorten een diverse groep met steensoorten die “gekneed” zijn door moeder natuur. Zandsteen, Leisteen en Kwartsiet zijn in te delen in deze groep. In deze tweede groep de steensoorten vallen ook de diverse Marmers. Marmer, een kristallijne Kalksteen, van oudsher toegepast voor vloeren, lambrisering en meubelbladen.

Bianco Carrara

bianca cararra

Arabescato

arabescato

Zandsteen

zandsteen

Crema Marfil

Crema Marfil

Rosso Alicante

Rosso Alicante


Graniet

Graniet valt in de groep Stollingsgesteenten. In deze groep vallen verder onder andere Basalt, Porfier, Tufsteen en dergelijke. Rechtstreeks uit de aardkorst gestuwd. In het algemeen vorstvast, glashard en slijtvast, onderhoudsvriendelijk en een grote variatie aan textuur en kleur. Met toepassing

Impala

Impala

Chinees graniet

chinees graniet

Open Basalt

Open Basalt

Tufsteen

Tufsteen

Labrador Bleu

Labrador Bleu

Multi Color Red

Multi Color Red

Juperana Colombo

Juperana Colombo


Composiet

En nog maar even separaat vernoemd: Composiet, een trend binnen de met diverse toepassingen. Een breed spectrum aan kleuren. Met een duidelijk verschil tussen Marmercomposiet voor toepassing als vensterbanken en dergelijke en Quartzcomposiet voor oerdegelijke aanrechtbladen en balies. Gepolijst, Leather, Suede of Anticato afgewerkt

Bianco Cristal

Bianco Cristal

Nero Calactica

Nero Calactica