STEENSOORTEN

Natuursteen biedt ook een grote variëteit in kleur en structuur, en kan hierdoor overal worden toegepast.

Belgisch Hardsteen

De Hardsteen gebruikt door NMN is in hoofdzaak die vanaf Carrieres du Hainaut. Hardsteen, ook wel Pierre Blue of Arduin genoemd. Een kalksteen met een klassieke, rustige maar degelijke uitstraling. Al eeuwen toegepast in de Nederlandse architectuur. Van de typische bordessen met Amsterdams profiel tot een fraai keukenblad.

Gefrijnd

Gebouchardeerd

Gevlamd

Geschuurd

Lichtblauw – gezoet

Donkerblauw – gezoet

Gepolijst

Belgisch Hardsteen is weg te zetten in de groep afzettingsgesteenten. Samen met de verschillende Franse Kalkstenen, Dolomiet (“NIBOSTONE ®”) maar natuurlijk ook Iers Hardsteen en Chinees Hardsteen. Ook een reeks aan Beige/Roomkleurige kalkstenen als Travertin, Nero Marquina, Laperto Perlato. Verschillend in hardheid.

Marmer

De Metamorf steensoorten een diverse groep met steensoorten die “gekneed” zijn door moeder natuur. Zandsteen, Leisteen en Kwartsiet zijn in te delen in deze groep. In deze tweede groep de steensoorten vallen ook de diverse Marmers. Marmer, een kristallijne Kalksteen, van oudsher toegepast voor vloeren, lambrisering en meubelbladen.

Bianco Carrara

Arabescato

Zandsteen

Crema Marfil

Rosso Alicante

Graniet

Graniet valt in de groep Stollingsgesteenten. In deze groep vallen verder onder andere Basalt, Porfier, Tufsteen en dergelijke. Rechtstreeks uit de aardkorst gestuwd. In het algemeen vorstvast, glashard en slijtvast, onderhoudsvriendelijk en een grote variatie aan textuur en kleur. Met toepassing.

Impala

Chinees graniet

Open Basalt

Tufsteen

Labrador Bleu

Multi Color Red

Juperana Colombo

NEEM CONTACT MET ONS OP

+31 (0)346 242979

BEL NMN

info@
natuursteenmiddennederland.nl

EMAIL NMN

Kockengen

BEZOEK NMN

Facebook

BEZOEK FACEBOOK